Ribáry Eszter

A budapesti Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán 2015-ben végeztem gyógytornászként. Első munkahelyem a Szent Imre Kórház intenzív ápolási és belgyógyászati osztályán volt, jelenleg a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat egyik gyógytornászaként dolgozom. Munkám során nagyrészt az ülő életmódból fakadó reumatológiai-, ortopédiai- és neurológiai problémákkal küzdő páciensekkel foglalkozom.

Főiskolai tanulmányaim alatt szereztem STOTT Pilates oktatói végzettséget, a tanfolyamok elvégzése után az oktató intézmény keretein belül kaptam lehetőséget egyéni és csoportos órák oktatására.

Többször volt alkalmam sportsérülésekből felépülő vendégekkel foglalkozni, amit különösen szívesen csináltam, hiszen nekem is mindig az életem része volt a mozgás. Gyerekkoromban sokféle csapatsportban próbáltam ki magam, leghosszabb időt evezéssel töltöttem, ifi kategóriában kétpárevezős országos versenyen indultam. Jelenleg inkább a futás vette át a vizes sportok helyét, sokat foglalkozom a futótechnikák és futósérülések tanulmányozásával, amit olykor sajnos magamon is gyakorolnom kell.

Fontosnak tartom egy kezelés során, hogy a pácienseimnek elmagyarázzam, mi történik a testükkel egy sérülés vagy mozgásszervi betegség kialakulása során, így a rehabilitáció során világossá válik, mit, miért csinálunk és hogyan várható a továbbiakban az állapotuk alakulása.

Gyógytornászként és pilates oktatóként az a tapasztalatom, hogy, aki megtalálja a számára legmegfelelőbb mozgásformát, nemcsak a testi bántalmakat kerülheti el, de teljesebb életet is tud élni.

Végzettségeim:

2009-2010                           Oktáv Felnőttképző Szakiskola, gyógymasszőr

2011-2015.                       SE-ETK, gyógytornász szakirány BSc

2014-2017.                       Stott Pilates tanfolyamok

  • Mat Workout
  • Stability Cushion
  • Prenatal, Fitness Ball
  • Rehab TRX

2015. McKenzie A (ágyéki gerinc), Taping tanfolyam (3NS TEX)

2016. McKenzie B (nyaki gerinc), OTAGO tréner, szegmentális stabilizáció a lumbalis gerincen

2017. Neurodinamika

Elérhetőségeim:

Telefon: +36 (30)176-2608

E- mail: gyogytorna@gyogytornaszda.hu “Eszter” jeligével

(Eszter  jelenleg a Gyógytornászda oktatási programjában vesz részt. Így kizárólag Pilates egyéni és csoportos órákat tart önállóan.  Minden további kezelés esetén az oktatási program részeként, más kollégával együtt közösen vesznek részt a foglalkozáson! )

 

Comments are closed.